Over van Eek

Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Arnoud Martijn van Eek, roepnaam Arnoud. Ik ben op 7 mei 1976 geboren in Utrecht. Op mijn vierde jaar ben ik met mijn ouders en broer verhuisd naar Hoensbroek (Zuid-Limburg). In die streek volgde ik het basisonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (tot bewegingsagoog, sport- en zweminstructeur bij het CIOS te Sittard). Door veel sportblessures moest ik mijn carrière als voetbaltalent afbreken maar deze ellende had wel als keerzijde dat mijn passie werd gewekt voor het vak fysiotherapie.

In de jaren 1998 – 2002 voltooide ik mijn opleiding tot fysiotherapeut bij de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Tijdens de studie kwamen mijn ‘lotgenoot’ ervaringen als (subtop) voetballer goed van pas bij mijn afstudeeropdracht een sportspecifiek herstelprogramma te ontwikkelen voor geblesseerde amateur-voetballers.

Mijn eerste werkervaring deed ik op als bewegingsagoog, sportinstructeur in de Lucas stichting voor revalidatie te Hoensbroek. Als fysiotherapeut deed ik mijn eerste werkervaring op van 2002 – 2007 in een paramedisch centrum in Kerpen, een plaatsje onder de rook van Keulen. Hierbij kwam mijn opleiding bij het CIOS ook goed van pas: een deel van mijn werk bestond namelijk uit individuele fysiotherapeutische behandelingen en fysiofitness lessen in groepsverband. Dankzij deze veelzijdige functie deed ik een schat aan ervaringen op: door het werken in een totaal andere ‘leef’cultuur, ondervond ik het belang van een goede communicatie met de patiënt (de vreemde taal dwong mij daartoe)en maakte ik kennis met uiteenlopende ziektebeelden door de behandeling van jonge tot zeer oude patiënten.

Deze ervaringen vormden ook een stimulans tot verdere nascholing:

Met de door mij opgedane expertise hoop ik veel mensen te kunnen helpen met hun lichamelijke klachten. Na deze uitgebreide voorstelling is het nu uw beurt u voor te stellen. Ik hoop u in de toekomst te ontmoeten bij Fysio-Zutphen van Eek!

Vriendelijke groet, Arnoud van Eek