Vergoedingen

Welke vergoedingen zijn er?

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar beperkt vergoed. Doorgaans vergoedt de aanvullende verzekering fysiotherapie. Raadpleeg eventueel de verzekeringsvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Verantwoording over betalingen ligt in alle gevallen bij de patiënt.

Volwassenen (18 jaar en ouder)

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, raadpleeg uw polis voor meer informatie. Volwassenen die een aandoening hebben die staat op de "chronische lijst van Els Borst" komen na de 20e behandeling in aanmerking voor aanvullende behandelingen. Deze worden vergoed vanuit de basisverzekering. Let op hier geldt wel uw eigen risico. De eerste twintig behandelingen zijn voor eigen rekening of u kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren. De diagnose moet door een huisarts of een specialist worden gesteld en er moet een verwijsbrief fysiotherapie worden opgesteld. Raadpleeg Fysio-Zutphen voor meer informatie

Kinderen tot 18 jaar

Kinderen krijgen altijd de eerste 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Het kan zijn dat een kind meer dan 9 behandelingen nodig heeft. Dan is het volgende mogelijk:

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Het is dus mogelijk dat u een aandoening hebt die helemaal niet of maar gedeeltelijke wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen. Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed.

Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. U kunt tot uiterlijk 31 december uw huidige zorgverzekering opzeggen. Als u voor 1 januari opzegt, kunt u zich nog tot 1 februari bij een andere zorgverzekeraar aanmelden.

Kijk voor meer polisinformatie ook op: www.kiesbeter.nl of Zorgverzekering-Vergelijken.

Bent u niet verzekerd dan gelden de praktijk tarieven.